eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

pstruhPichotte de truites (Pstruzi zapečení v těstíčku)

pro 4 osoby
čas přípravy: 30 minut + 2 hodiny na odležení těsta
doba pečení: cca 30 minut podle velikosti pstruhů

Suroviny:
4 čerstvé pstruhy
250 g másla
1 - 3 šalotky
2 stroužky česneku
svazek zelené petrželky
svazeček kerblíku
Mlýnek sůl šéfkuchaře Côté Garrigue
na těsto: 500 g mouky, 100 g másla, 2 dl mléka, 1 kávová lžička mořské soli z Camargue

Příprava:
pstruziTěsto připravte asi dvě hodiny předem tak, že proděláte všechny suroviny. Musí být vláčné a nesmí se lepit. Zabalte ho do potravinové fólie a dejte na 2 hodiny do chladničky.

Mezi tím očistěte a vykucheje pstruhy a zbavte je všech ploutví. Hlava zůstane. Zapékací mísu vymažte máslem. Troubu rozehřejte na 180° C.

Zbylé máslo utřete s nadrobno posekanou šalotku, solí šéfkuchaře Côté Garrigue a posekanými bylinkami (nemáte-li kerblík, použijte koriandr, ale není to úplně to pravé). Bylinkovým máslem vymažte vnitřek pstruhů.

Těsto rozdělte na 4 díly. Každý rozválejte tak, aby se na něj 2x vešel celý pstruh jako do kapsy. Místo, kde bude pstruh na těstíčku ležet, potřete bylinkovým máslem. Na něj položte pstruha a vmáčkněte ho do těsta. Na pstruha položte kousek bylinkového másla, přiklopte druhou půlkou těsta a okraje silně přitlačte. Kapsy s pstruhy vložte do zapékací mísy, potřete zbylým bylinkovým máslem a dejte do troupy zapéct na cca 30 minut.

Podávejte s vařenými brambory a zeleninovým salátem.