eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Kapsa s tunakem2Kapsa s tuňákem, tapenádou a provensálským kořením

Pro 4 osoby
Příprava: 10 minut, pečení: 30 minut

Suroviny:
1 listové těsto
1 plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
3 - 4 polévkové lžíce Tapenády z černých oliv Jean Martin
3 polévkové lžíce Provensálského koření BIO Provence d´Antan
mořská sůl z Camargue
1 žloutek
strouhaný sýr

Postup:
Kapsa s tunakemListové těsto rozválíme na placku a položíme na pečící plech. Polovinu těsta posypeme provensálským kořením. Tuňáka rozmícháme s tapenádou a poklademe rovnoměrně na část těsta posypanou provensálským kořením. Lehce posolíme a přiklopíme druhou polovinou těsta.

Okraje pevně přitlačíme k sobě.

Kapsa s tunakem3Můžeme také místo jedné velké kapsy vyrobit malé kapsičky.

Povrch kapsy nebo kapsiček potřeme žloutkem, posypeme strouhaným sýrem a trochou provensálského koření.

Dáme péct do trouby předem vyhřáté na 180° C asi na 30 minut.

Kapsa se dá podávat ještě teplá nebo studená. Vynikající jako předkrm nebo k posezení s přáteli u vína.