eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Kuře po provensálsku

kure provensalsko24 porce
doba přípravy: 20 minut
doba vaření: 30 minut

Suroviny
2 velká kuřecí prsa
3 rajčata
1 červená paprika
2,5 dl smetany ke šlehání
1 kostka kuřecího vývaru nebo šálek silného domácího kuřecího vývaru
oříšek másla
snítka čerstvého estragonu
2 šalotky
paprika z Espelette Provence d´Antan
mořská sůl z Camargue
pepř

kure provensalsko3Příprava:
Kuřecí prsa přepulte, aby vznikly 4 plátky. Z každé strany je osolte, opepřete a posypte paprikou.

V hrnci se silným dnem nebo v těžké pánvi rozehřejte máslo a kuřecí prsa na něm po obou stranách dobře opečte.

kure provensalskoK opečenému masu přidejte na kostičky nakrájená rajčata a papriku, nadrobno nakrájenou šalotku a kuřecí vývar. Přidejte nadrobno usekané lístky estragonu a 15 minut zakryté pokličkou duste.

Poté vyndejte kuřecí prsa a uchovejte je v teple.

K zelenině přilijte smetanu a vařte, až směs zahoustne. Pak do omáčky vraťte prsa a ještě společně 2 - 3 minuty prohřejte.

Podávejte s rýží z Camargue nebo s těstovinami.