eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Tarte aux Pignons (piniový koláč)

KOLÁČ O PRŮMĚRU 24 CM (AŽ 6 PORCÍ)

½ dávky těsta na pâte brisée proklik na recept Základní recept na Pâte brisée v sekci receptů Delikatesy
3 lžíce rozinek
3 lžíce rumu
120 g cukru krupice
120 g mletých mandlí
130 g změklého másla
2 velká vejce
200 g kandovaného ovoce nakrájeného na kostičky
90 g pinií

PŘÍPRAVA 50 MINUT + 6 MINUT ODPOČINKU + PEČENÍ 40 MINUT
Do rumu v nádobce přidáme rozinky a necháme nejméně 4 hodiny, ale nejlépe celou noc, máčet.  Smícháme cukr, mleté mandle a změklé máslo. Vmícháme vejce, naložené rozinky spolu se zbylým rumem a kandované ovoce. Těsto rozválíme a dáme do vymazané formy. Mírně přitiskneme, hlavně u okrajů a několikrát propíchneme vidličkou dno.  Na těsto naneseme mandlovou náplň, uhladíme ji a posypeme piniemi. Oříšky jemně přitiskneme do náplně. Pečeme asi 45 minut v troubě předem vyhřáté na 180 °C.