eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Rajčatový koláč s bazalkou

Tarte a la tomate au basilic

Doba přípravy: 15 minut
Doba pečení: 2 h 15 minut
Obtížnost: **

Pro 4 osoby:
350 g listového těsta
8 rajčat
2 česnekové stroužky
Olivový olej extra panenský A.O.C Vallee des Baux de Provence
2 polévkové lžíce pesta
6 listů salátu
2 polévkové lžíce hustého balzamikového octa
Mořská sůl Fleur de sel
Pepř

Příprava:
Odstraňte slupku z rajčat, rozkrájejte je na půlky a odstraňte semínka. Poté rozložte rajčata na pekáč, překryjte plátky nakrájeného česneku, přelijte olivovým olejem, okořeňte a pečte na 100 °C po dobu 2 hodin. Rozválené listové těsto pokrájejte na části o průměru 8 cm a upečte je v troubě po dobu 15 minut na 180 °C. Takto upečené pláty těsta můžete použít hned nebo uschovat na později.

Při servírování potřete každý kus listového těsta pestem, rozložte na něj rajčata a dejte na chvíli do středně teplé trouby, aby se koláče ohřály; podávejte je s kapkou balzamikového sirupu a listem salátu.