eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Malé Sablés s levandulí

...protože sušená levandule nepatří jen do vašeho šatníku

16 - 18 kousků
100 g másla
60 gcukru krupice
125 hladké mouky
1 lžíce kukuřičné mouky
1 lžíce mletých mandlí
1 lžíce pomerančové vody
2 lžíce sušených levandulových květů Provence d´ Antan
1 vejce
1 žloutek
2 lžičky vody

PŘÍPRAVA 20 MINUT + 30 MINUT ODPOČINKU + PEČENÍ 12 MINUT
Máslo a cukr šleháme do pěny. Přidáme hladkou i kukuřičnou mouku, mleté mandle, pomerančovou vodu, levandulové květy a vejce. Proděláme. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a 30 minut chladíme v lednici. Poté těsto rozválíme a vykrajujeme kolečka o průměru 6 cm, která klademe  na plech vyložený pečícím papírem. Smícháme žloutek s vodou a potřeme kolečka. Poté pečeme po dobu 14 minut na 180 °C až jsou sablés zlatavé. Sušenky necháme ztuhnout 8 minut ve vypnuté troubě a poté necháme 15 minut vychladnout. Mohou vydržet až týden v uzavřené krabičce.