eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Levandulové sušenky

Levandulové sušenky

Celkový čas přípravy: 2 hodiny
Počet porcí: 40 kusů

ingredience:

210 g změklého másla
120 g moučkového cukru
250 g hladké mouky
3 lžíce bramborového škrobu
1 žloutek
1 lžíce květu levandule
špetka soli
kůra z 1 citrónu
1 lžíce citrónové šťávy

Postup:

Všechny přísady zpracujte na vále v hladké těsto, které rozdělte na dva díly. Z každého vyválejte válečky o průměru 3 cm. Válečky zabalte do potravinářské fólie a nechte v lednici asi hodinu ztuhnout. Těsto si takto můžete připravit i den předem. Vychlazené těsto nakrájejte na plátky silné 5 mm a rozložte je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi plátky nechte vetší rozestupy, těsto při pečení hodně naskočí. Péct v troubě předehřáté na 170°C cca 12 - 14 minut.

Stránky s receptem