eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Základní těsto na Pâte brisée

Na cca 400 g:
130 g másla
250 g hladké mouky
½ lžičky soli
2 lžíce cukru krupice nebo 1 - 1,5 lžičky soli na jeho slanou variantu
3 lžíce vody
1 žloutek

Příprava:
PŘÍPRAVA 20 MINUT + 2 HODINY ODPOČINEK
Máslo utřeme v misce do hladka. Doprostřed mouky dáme sůl, cukr (v případě slané varianty těsta cukr vynecháme) a vodu a lehce zpracujeme. Poté přidáme žloutek a máslo. Zaděláme měkké těsto. zabalíme ho do fólie a dáme do lednice minimálně na 2 hodiny, ale nejlépe přes noc. Zpracováváme studené. Těsto vystačí do koláčové formy o průměru 23 - 28 cm. Plníme sladkými nebo slanými náplněmi.