eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

levandulova zmrzlina3Levandulová zmrzlina

6 porcí

Suroviny:
2 kávové lžičky květů pravé levandule BIO Provence d´Antan
1/2 mléka
6 žloutků
5 polévkových lžic levandulového medu Confituriers Haute Provence
2,5 dl do smetany ke šlehání
100 g cukru

Postup:

Mléko s polovinou cukru přivedeme k varu. Jakmile se začně vařit, odstavíme ho a přidáme květy levandule a necháme zakryté louhovat 12 hodin. Potom přecedíme a opět přivedeme k varu.

V míse utřeme žloutky se zbylým cukrem. K do běla utřeným žloutkům přidáme za stálého míchání vařící mléko. Směs dáme do hrnce na mírný oheň a za stálého míchání nechte zhoustnout. Nakonec vmíchejte do husta ušlehanou šlehačku.

Vložte do sorbetiéru. Nemáte-li, vložte v plastové míse do mrazničky a čas od času promíchejte. Podávejte, až bude mít zmrzlina požadovanou tuhost.

levandulova zmrzlina  levandulova zmrzlina2  levandulova zmrzlina3