eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Krevetový salát s mangem

salade-de-mangue-et-crevettesPro 4 osoby
Příprava: 15 minut, pečení 3 minuty

Suroviny:
12 čerstvých tygřích krevet
1 mango
4 mladé bílé cibulky
250 g lístků různých druhů listových salátů
1,5 kávové lžičky medu
1 pěkná zelená paprika
asi 4 cm dlouhý kousek čerstvého zázvoru silný cca 1 cm
1 chemicky neošetřený citrón
0,5 dl vody
2 polévkové lžíce olivového oleje La Cravenco
mořská sůl z Camargue, pepř

Postup:
Krevetám odtrhněte hlavičku (můžete ji nechat na vývar), ocásek oloupejte, ale poslední dílek s ocáskem nechte. Kleštičkami odstraňte černé střívko. Nemáčejte je.
 
Na pánvi rozpalte 1 polévkovou lžíci olivového oleje, krevety potřete medem a restujte zprudka asi minutu po každé straně, aby zrůžověly, ale nevysušily se. Nechte je vychladnout.

Mezitím si připravte omáčku: omyjte papriku a zbavte ji semínek. Pak ji nakrájejte na kousky. Oloupejte zázvor a rozkrojte ho na 2 - 3 kousky. Omyjte citrón, kůru nastrouhejte a šťávu vymačkejte. Zázvor papriku, citrónovou šťávu, zbylý olivový olej, teplou vodu, sůl a pepř společně rozmixujte. Pak vmíchejte nastrouhanou citrónovou kůru.

Mango omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Oloupejte cibulky a nasekejte je. Lístky salátů omyjte a v míse smíchejte s cibulkou a kostičkami manga. Na to rozložte krevety a vše zalijte zelenou paprikovou omáčkou. Dejte vychladit do lednice.

Podávejte ideálně s čerstvou bagetou - vychlazené a dobře promíchané.

Krevety mango salat krevety