eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Hráškové ragú se slaninou

(Ragoût de pois gourmands au lard)

Pro 6 osob:
1 kg celých lusků mladého zeleného hrášku
100 g slaniny
2 cibule
4 stroužky česneku
½ l hovězího bujónu
5 cl olivového oleje extra panenského A.O.C Vallee des Baux de Provence
50 g konfitovaných rajčat  
Sůl, pepř a máslo na zahuštění

Postup:
Nejprve omyjte a očistěte křehké hráškové lusky.
Nakrájejte slaninu na kostičky. Nasekejte cibuli. Slaninu a cibuli opečte na olivovém oleji. Když je cibule dozlatova, přidejte drcený česnek, hráškové lusky, vývar a nechte bez pokličky vařit na mírném ohni po dobu 10 minut. Poté osolte a opepřete. Odstraňte hrášek a šťávu zahustětekostičkami studeného másla. Nakrájejte konfitovaná rajčata na kostičky.

Hráškové lusky rozdělte na talíře, ozdobte konfitovanými rajčaty a přelijte zahuštěnou šťávou.