eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Gnocchis

Pro 6 osob
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut

¼ l vody
100 g másla
1 špetka soli Fleur de sel
125 g mouky
100 g nastrouhaného sýra gruyère
4 celá vejce
Muškátový oříšek
Pepř (směs 5 pepřů Provence d´Antan)
eventuálně 100 g vařených brambor (slupka se oloupe po vaření)

Příprava:
Uveďte do varu ¼ l vody, 100 g másla a sůl. Když vařící směsi přidejte 125 g mouky, odstavte a pořádně smíchejte dohromady. Vraťte hrnec na plotnu a bez přestání míchejte, aby se těsto nezačalo přichytávat. Odstraňte z ohně a vmíchejte 4 vejce, polovinu nastrouhaného sýra, muškátový oříšek a pepř. V tuto chvíli můžete přidat 100 g nastrouhaných ve slupce uvařených brambor . Z těsta vyválíme válečky o průměru asi 3 centimetry a nakrájíme je na malé kousky, tzv. gnocchis. Hned je vhodíme do osolené vařící vody. Nočky odebírejte, jakmile vystoupají napovrch. Vložte je do mísy na gratinování, posypte zbývajícím sýrem, osolte a opepřete. Nechte asi 15 minut zapéct v troubě.