eshop4

BIO sortiment

Olivovník - strom, před kterým bychom měli smeknout

olivovníkOlivy patří k Provenci stejně neodmyslitelně jako slunce, moře, levandule, antické památky a spousta nádherných kopců a hor

číst více

 

 

Čaj a Francouzi: hold přírodě i společenská událost

čajeStovky chutí, tisíce účinků. Obřad i pouhé přelití horkou vodou. Slastné popíjení v pohodlném křesle

číst více

 

Broskve se šunkou a fenyklem

Pro 4 osoby
4 zralé broskve
1 hlíza fenyklu
12 tenkých plátků šunky
Olivový olej extra panenský A.O.C Vallee des Baux de Provence
Mletý pepř

Příprava:
PŘÍPRAVA 15 MINUT
Broskve povaříme asi 4 minuty ve vroucí vodě, dokud není možné lehce stáhnout slupku. Ochladíme ve studené vodě a oloupané broskve rozpůlíme a vyjmeme z nich pecky. Každou pak ještě jednou rozpůlíme po délce. Hlízu fenyklu nakrájíme po délce na čtvrtky. Střed vykrojíme a každý kus fenyklu nakrájíme na 3 plátky. Broskve, fenykl a šunku upravíme na velký talíř a před podáváním pokapeme olivovým olejem a opepříme.